Pocetna O nama Lekarsko On-line UČIONICA Galerija

VAŽNE NAPOMENE

Kandidat pre prijave za polaganje teoretskog dela vožačkog ispita  ( polaganje testa ), mora posedovati ličnu kartu bez koje ne može prijaviti ispit.Na svaki čas praktične obuke, kandidat mora nositi sa sobom ličnu kartu.

Kandidat mora dostaviti Auto Školi lekarsko uverenje o zdravstvenoj sposobnosti za upravljanje motornim vozilom, najkasnije dan pre početka praktične obuke.

NAPOMENA:

Autoškola GAZELA, u saradnji sa Higijenskim zavodom, nudi Vam odlične uslove za vađenje lekarskog uverenja i polaganja kursa prve pomoći!

BEZ ČEKANJA I NAJPOVOLJNIJE!

Cene lekarskog za A i B kategoriju iznosi 2.500 din. Cena kursa i polaganje ispita iz prve pomoći iznosi 6.000 din. Sve što treba da uradite jeste da dođete do naših kancelarija po Vaš uput.

''U cilju utvđivаnjа ispunjenosti uslovа određenih člаnom 6. stаv 8. Prаvilnikа o ispitu u pogledu pristojnog oblаčenjа, primenjuju se osnovnа nаčelа pristojnog oblаčenjа kаndidаtа nа ispitu:

•  kаndidаti morаju biti obučen u prigodnu odeću, kojа nije providnа i kojа ne sаdrži slike, nаtpise i simbole koje vređаju jаvni morаl ili mogu biti uvredljivog sаdržаjа u odnosu nа pojedince ili grupe,

•  mаjice nа bretele, odnosno mаjice i košulje, koje ne pokrivаju rаmenа, stomаk i leđа nisu dozvoljene,

• duboki dekoltei nisu dozvoljeni,

• suknje, šorcevi i bermude ne mogu biti krаći od kolenа u slučаju osobа ženskog polа,

•  šorcevi i bermude nisu dozvoljeni zа osobe muškog polа,

•  pаpuče nisu dozvoljene,

•  nošenje nаočаrа zа sunce, kаpа, kаčketа i sl. nа teorijskom ispitu nije dozvoljeno.''

Pre izlaska na polaganje praktičnog dela vozačkg ispita (polaganje vožnje), kandidat mora Auto Školi dostaviti potvrdu o položenom kursu iz prve pomoci.
ZA VOZAČE KOJI NISU NAVRŠILI 18 GODINA:

- Probna vozačka dozvola se može koristiti samo u Republici Srbiji.

- Vozač koji ima probnu vozačku dozvolu "B" kategorije ne sme da započne i upravlja vozilom bez nadzora lica u vozilu (suvozača) koje ima vozačku dozvolu "B" kategorije u trajanju od najmanje 5 (PET) godina.

- Vozač koji ima probnu vozačku dozvolu ne sme da upravlja motornim vozilom u periodu od 23:00 do 05:00 sati, koristi telefon (ni HandsFree) i druga sredstva za komunikaciju za vreme vožnje.

- Vozač koji ima probnu vozačku dozvolu se ne sme kretati brzinom većom od 90% od brzine koja je dozvoljena na delu puta kojim se kreće.

- Lice koje vrši nadzor (suvozač) dužno je da se stara da vozač vozilom upravlja na bezbedan način i u skladu sa propisima.

- Motorno vozilo, kojim upravlja vozač koji ima probnu vozačku dozvolu, mora biti označeno posebnom oznakom "P", koja mora biti na vidljivom mestu sa prednje i zadnje strane vozila.Auto škola GAZELA www.autoskolagazela.com ® 2015.